OpenAI запускає нову ШІ-модель Strawberry з покращеною якістю відповідей (оновлено)

OpenAI запускає нову ШІ-модель Strawberry з покращеною якістю відповідей (оновлено)

OpenAI готується запустити нову ШІ-модель під назвою Strawberry. Головна особливість цієї моделі – здатність обдумувати відповіді перед тим, як їх надати. Це має допомогти зменшити кількість помилок порівняно з миттєвими відповідями, характерними для наявних ШІ-моделей.

Strawberry була спеціально навчена для ефективнішого розв’язання математичних задач, програмування, розробки маркетингових стратегій та інших складних завдань.

Оновлено 13.09.2024: За інформацією від Bloomberg, нова ШІ-модель OpenAI тепер офіційно називається o1. Вона отримала нову назву через значний прогрес у вирішенні складних завдань, що потребують багатоступеневих розрахунків.

Модель використовує техніку, відому як chain of thought (ланцюг думок), яка дозволяє їй детально аналізувати завдання перед наданням відповіді, тим самим витрачаючи більше часу на обчислення.

Модель поки не може інтегруватися з веббраузером чи працювати з файлами та зображеннями, але вона вже показує суттєвий прогрес у вирішенні складних аналітичних завдань.

Попередню версію o1 вже можуть тестувати користувачі ChatGPT Plus і Team. OpenAI випустила її для того, щоб побачити, як люди взаємодіють з новою технологією і зрозуміти, що можна вдосконалити в майбутньому.


Модель буде працювати тільки з текстом, без можливості обробляти зображення. Вона зможе запам’ятовувати попередні розмови, щоб надавати більш персоналізовані відповіді. Однак іноді Strawberry може трохи затримувати відповідь, оскільки обробляє інформацію більш ретельно.

Strawberry буде доступна лише за підпискою, з обмеженням кількості запитів на годину. Передбачають, що користувачі ChatGPT Plus зможуть випробувати нову модель раніше за інших.

Модель можуть випустити вже протягом двох тижнів.

Джерело: Neowin

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого