OpenAI запускає голосового помічника ChatGPT для користувачів платної версії

OpenAI запускає голосового помічника ChatGPT для користувачів платної версії

Компанія OpenAI розпочала запуск Advanced Voice Mode для ChatGPT — доступ до гіперреалістичних аудіовідповідей GPT-4o. Альфа-версія вже стала доступною для невеликої групи користувачів ChatGPT Plus, а в осені 2024 року функцію поступово отримають всі користувачі платної версії.

Раніше, під час демонстрації GPT-4 у травні, компанія вразила публіку неймовірно природним голосом чатботу, який нагадував голос акторки Скарлетт Йоганссон. У OpenAI заперечили використання голосу Йоганссон, але згодом таки видалили цей голос з демонстрації.  

У червні компанія оголосила про відтермінування випуску Advanced Voice Mode для покращення заходів безпеки. 

Новий голосовий режим суттєво відрізняється від попереднього. Замість трьох окремих моделей для перетворення мовлення на текст, обробки запиту та генерації голосової відповіді, GPT-4 може виконувати всі ці завдання одночасно, що забезпечує значно швидшу реакцію. Крім того, чатбот може розпізнавати емоції в голосі користувача. 

OpenAI поступово впроваджує нову функцію, щоб ретельно відстежувати її використання. Компанія залучила понад сто експертів з різних країн для тестування голосових можливостей GPT-4. Звіт про заходи безпеки з’явиться на початку серпня.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого