OpenAI планує змінити корпоративну структуру та скасувати обмеження на прибутки інвесторів

OpenAI планує змінити корпоративну структуру та скасувати обмеження на прибутки інвесторів

OpenAI готується змінити свою корпоративну структуру у 2025 році, щоб стати схожою на комерційну компанію. Про це повідомив генеральний директор компанії Сем Альтман під час зустрічі з працівниками.

Зараз OpenAI веде переговори про залучення $6,5 мільярда інвестицій за оцінкою в $150 мільярдів. Однак угода залежить від того, чи зможе компанія змінити свою структуру та скасувати обмеження на прибутки для інвесторів.

Наразі OpenAI працює за складною моделлю: некомерційна організація контролює комерційний підрозділ, що займається залученням інвестицій. Це обмежує прибутки для інвесторів, що може стримувати подальше фінансування.

Попри зміни, у своїй заяві компанія підкреслила, що некомерційний аспект залишається ключовою частиною її місії, і OpenAI продовжуватиме працювати над створенням штучного інтелекту, корисного для всіх.

Джерело: Engadget 

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого