Оновлення Instagram: захист конфіденційності та аналітика контенту

Оновлення Instagram: захист конфіденційності та аналітика контенту

Instagram впроваджує оновлення, спрямовані на покращення політики конфіденційності та зміни в аналітиці контенту. 

Можливість заборонити індексацію публічного контенту в пошукових системах

Платформа надає можливість користувачам приховати публічний контент від пошукових систем. Налаштування доступне для всіх акаунтів. Користувачі можуть приховати свій контент, відмовившись від індексації, відкликавши доступ сторонніх сервісів або зробивши свій акаунт приватним.

Однак інформація з профілю може все ще відображатися в результатах пошуку, а процес деіндексації може зайняти певний час.

Спрямування уваги творців контенту на охоплення

Instagram оновлює метрики, щоб спрямувати увагу кріейторів на охоплення замість традиційних підписників і вподобань. Тепер нова метрика «Перегляди» будуть основною метрикою для всіх форматів контенту: Reels, прямі трансляції, фото, каруселі та розповіді.

Це оновлення допоможе творцям краще розуміти ефективність їхнього контенту незалежно від формату. 

Можливість блокувати скриншотів у тимчасових повідомленнях

Instagram планує впровадити функцію, яка блокуватиме скриншоти тимчасових повідомлень у режимі «Зникаючі повідомлення» та при активованій опції «Одноразовий перегляд». 

Це допоможе захистити конфіденційність користувачів і зменшити ризики цифрового булінгу.

Ці оновлення відображають прагнення Instagram надати користувачам більше контролю над своїм контентом та забезпечити їхню безпеку під час користування платформою.

Джерело: SocialMediaToday 

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого