Федеральна комісія зі зв’язку США пропонує нові правила для дзвінків та повідомлень, створених ШІ

Федеральна комісія зі зв’язку США пропонує нові правила для дзвінків та повідомлень, створених ШІ

Федеральна комісія зі зв’язку США запропонувала нові правила регулювання штучного інтелекту для здійснення дзвінків та надсилання текстових повідомлень. Мета полягає в захисті споживачів від шахрайства та дезінформації, які часто поширюються за допомогою таких дзвінків.

Згідно з новими правилами, компанії будуть зобов’язані чітко вказувати, коли для спілкування з клієнтами використовується штучний інтелект. Це дозволить користувачам ідентифікувати та ігнорувати підозрілі дзвінки.

Таке рішення комісії є частиною кампанії боротьби зі зловживанням ШІ-технологіями. Також, проблема особливо актуальна перед виборами, оскільки існує ризик використання штучного інтелекту для маніпуляцій та поширення неправдивої інформації.

Раніше, комісія вже заборонила використання голосів, згенерованих ШІ, у роботах та закликала операторів зв’язку боротися з цією практикою.

Джерело: Engadget

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого