Meta Platforms Inc. випустила нову модель штучного інтелекту — Llama 3.1

Meta Platforms Inc. випустила нову модель штучного інтелекту — Llama 3.1

Марк Цукерберг назвав її передовою і сказав, що вона буде конкурувати зі штучним інтелектом від OpenAI та Google.

Випробування нової моделі тривали кілька місяців і вимагало сотні мільйонів доларів на обчислювальні ресурси. Компанія заявила, що це значне оновлення порівняно з Llama 3, яка вийшла у квітні. 

«Я думаю, що найважливішим продуктом для AI-асистента буде його розум. Моделі Llama, які ми створюємо, є одними з найбільш передових у світі» 

Керівники Meta заявляють про широкий спектр можливостей ШІ: 

  • покращене розв’язання складних математичних задач або миттєвий синтез цілого тексту книги; 
  • створення зображення на запит через текстові команди;
  • функція «Уявіть себе», яка дозволяє користувачам завантажити зображення свого обличчя, яке потім можна використовувати для створення зображень у різних сценаріях. 

Meta використовує моделі Llama для підтримки чатбота Meta AI в додатках Instagram і WhatsApp, а також як окремий вебпродукт. Цукерберг заявив, що чатбот вже має сотні мільйонів користувачів і може стати найпоширенішим у світі до кінця цього року.

Нагадуємо, нещодавно Meta заявила про те, що відмовляється від запуску мультимодальних ШІ-моделей в ЄС через законодавство.

Джерело: Bloomberg

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого