Nikon змінює вектори розвитку, орієнтуючись на оборону і 3D-друк

Nikon змінює вектори розвитку, орієнтуючись на оборону і 3D-друк

Nikon Corporation переорієнтовується з виробництва фотоапаратів на оборонну галузь та 3D-друк. Оборонна та аерокосмічна галузі США вже зацікавлені у нових продуктах Nikon, про це повідомив президент і фінансовий директор компанії Мунакі Токунара в інтерв’ю на Bloomberg TV.

«Ми робимо ставку на багато напрямків і намагаємося розширити клієнтську базу», — зазначив Токунара.

Минулого року Nikon відкрив представництво у Каліфорнії. Це стало можливим після придбання німецької компанії SLM Solutions Group, яка спеціалізується на 3D-друці. Nikon також уклав угоду з NASA. Вони спільно розробляють ручну камеру для використання на південному полюсі Місяця.

Попри те, що Nikon поступився ринком передових літографічних технологій голландській компанії ASML Holding NV, вони отримують вигоду від зростаючого попиту на інструменти для виробництва напівпровідників старих зразків. Ці інструменти широко використовуються в автомобілях та побутовій техніці.

Інвесторів вже зацікавило перепрофілювання Nikon. До прикладу, лондонські інвестори Silchester International Investors придбали 5% акцій Nikon, за повідомленнями Bloomberg. Це може вплинути на популярність компанії у майбутньому та її вартість на ринку.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого