На ринку скоро зʼявиться гель Traumagel, здатний швидко зупиняти кровотечу

На ринку скоро зʼявиться гель Traumagel, здатний швидко зупиняти кровотечу

Компанія Cresilon розробила новий медичний гель Traumagel, який здатний зупиняти кровотечу за кілька секунд. Він вже отримав схвалення від FDA у США для використання в екстрених ситуаціях, тож може скоро зʼявитися на ринку.

Гель розроблений на основі водоростей і грибків, пакується у вигляді шприца, який можна вводити безпосередньо в рану. Traumagel, за повідомленнями, здатний зупиняти кров при кульових пораненнях та інших екстрених ситуаціях.

Він миттєво заповнює ушкоджені ділянки, зупиняючи кровотечу та мінімізуючи ризик ускладнень. Це дозволяє швидко й безпечно надавати допомогу постраждалим, навіть у складних умовах.

Фото: На ринку скоро зʼявиться гель Traumagel, здатний швидко зупиняти кровотечу

З 2022 року компанія Cresilon співпрацює з Інститутом досліджень армії Уолтера Ріда, де проводяться дослідження ефективності гелю для стабілізації черепно-мозкових травм у солдатів.

Traumagel вже привернув увагу Міністерства оборони США, які розглядають можливість його використання у військових умовах.

Продукт також зарекомендував себе в ветеринарії, де він використовувався для зупинки кровотеч у понад 10 тисяч випадків. Зараз Cresilon активно готує науково-дослідні та виробничі потужності до масштабного запуску гелю для використання в екстрених медичних та військових ситуаціях.

Джерело: FastCompany

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого