На росії обмежують швидкість завантаження YouTube, вона знизиться на 70%

На росії обмежують швидкість завантаження YouTube, вона знизиться на 70%

На росії обмежують доступ до YouTube. Швидкість завантаження на комп’ютерах зменшиться на 40% цього тижня і на 70% до кінця наступного тижня. Про це повідомив Олександр Хінштейн, голова технологічного комітету нижньої палати парламенту рф у Telegram.

Після нападу на Україну в рф заблокували багато іноземних медіа, обмежили соціальні медіа, а свідомі компаній залишити ринок рф. YouTube залишався одним з небагатьох доступних сервісів, попри блокування платформ Facebook, X (раніше Twitter) та Instagram.

Філія Google в рф, яка є власником YouTube, оголосила про банкрутство у 2022 році. Це сталося після того, як місцева влада заморозила банківські рахунки через низку штрафів. Проте компанія продовжила надавати безкоштовні послуги, включно з доступом до Google Search, YouTube і Gmail.

Google наразі не надала коментарів з цього приводу. Доступ до YouTube на мобільних пристроях поки що залишиться без змін.

За даними сервісу моніторингу Mediascope, приблизно половина росіян користується YouTube щомісяця. Блокуванням YouTube у рф погрожували ще з початку повномасштабного вторгнення, проте це одна з перших реальних заяв про обмеження.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого