Microsoft запустив інструмент для видалення дипфейк-порнографії з Bing

Microsoft запустив інструмент для видалення дипфейк-порнографії з Bing

Microsoft створив новий інструмент, який допомагає жертвам порнопомсти видаляти підроблені зображення зі свого пошуковика Bing. Компанія співпрацює з організацією StopNCII, яка дозволяє людям створювати цифрові «відбитки» зображень, щоб блокувати їх на різних платформах.

StopNCII (Stop Non-Consensual Intimate Images) — це організація, яка бореться з порнопомстою та іншими формами несанкціонованого поширення приватного контенту. Вона допомагає людям видаляти ці фейкові зображення з інтернету.

До цієї ініціативи приєдналися Facebook, Instagram, TikTok, Reddit та інші популярні сервіси. В рамках тестування Microsoft вже видалила 268 тисяч небажаних зображень з пошукових результатів Bing.

Раніше Microsoft пропонував інструмент для звітування про небажаний контент, але цього виявилося недостатньо. Представники компанії зазначили, що лише звітування недостатньо для захисту від шкідливого контенту.

Відомо, що в серпні прокуратура Сан-Франциско подала позов проти 16 сайтів, які створюють дипфейки порнографічного характеру. На цей момент, 23 штати США вже ухвалили закони щодо їх регулювання, тоді як дев’ять відхилили відповідні пропозиції.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого