Meta змінює видимість міток про використання штучного інтелекту у контенті

Meta змінює видимість міток про використання штучного інтелекту у контенті

Meta оголосила про зміни у маркуванні контенту, відредагованого або зміненого за допомогою штучного інтелекту на платформах Instagram, Facebook та Threads. Відтепер мітка AI info буде перенесена у меню публікації. Раніше вона відображалась безпосередньо під іменем користувача.

Однак, якщо контент був повністю створений за допомогою штучного інтелекту, мітка все одно буде відображатися під постом. Meta також додасть інформацію про те, чи це сам користувач вказав на використання AI, чи це було виявлено автоматично.

Нововведення почне діяти вже наступного тижня. У компанії вважають, що це дозволить краще відображати рівень використання штучного інтелекту у контенті на платформах.

Meta змінює видимість міток про використання штучного інтелекту у контенті

Однак, це може викликати занепокоєння, адже з менш помітною міткою користувачам буде складніше зрозуміти, коли контент був змінений за допомогою AI. Особливо це актуально на тлі постійного вдосконалення інструментів для редагування. 

У липні Meta змінила мітку Made with AI на AI info після скарг фотографів, які зазначали, що мітку додавали до реальних фотографій. Компанія пояснила, що попередня назва була незрозумілою і могла збивати користувачів з пантелику щодо походження зображень.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого