Meta закриє платформу Spark AR, встигніть зберегти проєкти до 14 січня

Meta закриє платформу Spark AR, встигніть зберегти проєкти до 14 січня

Meta оголосила про закриття своєї платформи Spark AR, яка з 2017 року дозволяла створювати AR-ефекти для Facebook та Instagram.

Закрити платформу планують 14 січня 2025 року, після чого всі AR-ефекти, які створили сторонні розробники стануть недоступними. У доступі залишаться лише ті ефекти, які створила Meta.

У мережі вже розгорілася суперечка, адже для багатьох творців Meta Spark, це рішення Meta означає втрату роботи. Багато хто дізнався про закриття платформи тільки з посту у Facebook, що викликало хвилю обурення та нерозуміння.

Meta поки відмовчується і просто рекомендує всім розробникам зберегти свої проєкти до дати закриття.

За словами Meta, рішення закрити Spark AR прийняли після ретельного аналізу, щоб зосередитися на продуктах, які краще відповідатимуть майбутнім потребам користувачів та бізнесу. Можливо, це пов’язано з пріоритетом розвитку ШІ-інструментів, хоча компанія цього прямо не зазначає.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого