Meta закликає ЄС пом’якшити регулювання штучного інтелекту

Meta закликає ЄС пом’якшити регулювання штучного інтелекту

Meta та 48 інших організацій закликали ЄС переглянути правила регулювання штучного інтелекту, попереджаючи, що занадто суворі вимоги можуть загальмувати розвиток ШІ в Європі.

Марк Цукерберг, генеральний директор Meta, разом із 48 іншими компаніями та дослідницькими організаціями підписали відкритий лист до регуляторів ЄС. У листі, який підписали Meta, Ericsson, Spotify, SAP та інші провідні компанії, йдеться про те, що Європа ризикує відстати в розвитку штучного інтелекту через складне регулювання.

Суворі правила використання даних ускладнюють запуск нових ШІ-продуктів у ЄС, порівняно з іншими регіонами світу.

Зокрема, Meta була змушена відкласти запуск свого ШІ-чатбота в Європі через місцеві закони. Крім того, компанія змушена була додати функцію «право на заперечення» для користувачів з ЄС, які не бажають, щоб їхні дані використовувалися для навчання алгоритмів ШІ.

У листі наголошують на тому, що якщо Європа не спростить свої регуляторні вимоги, вона ризикує залишитися на периферії технологічного прогресу, тоді як інші регіони, такі як США та Китай, продовжать активно впроваджувати новітні технології без подібних обмежень.

Meta та інші підписанти закликають ЄС переглянути регулювання та вдатися до більш збалансованого підходу, який би дозволив інноваціям розвиватися, при цьому забезпечуючи захист прав користувачів.

Джерело: Social Media Today

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого