Meta заблокувала російські медіа у Facebook та Instagram

Meta заблокувала російські медіа у Facebook та Instagram

Meta прийняла рішення заборонити RT (russia today, «россия сегодня») та інші пов’язані з ними державні медіа рф на своїх платформах Facebook та Instagram.

Це рішення прийняли після виявлення доказів втручання у демократичні процеси інших країн. Заборона почне діяти впродовж наступних кількох днів.

Meta передала матеріали, що підтверджують ці звинувачення. У них компанія зазначає, що очікує подальших спроб від цих медіа продовжувати свої дії з використанням обманних методів.

Про рішення Meta оголосили після того, як адміністрація Байдена звинуватила RT у поширенні пропаганди для виправдання вторгнення в Україну.

Пропагандистська діяльність здійснювалася через медіа, що орієнтовані на регіони Африки та Франції, поширюючи дезінформацію серед місцевого населення.

Це не перший випадок, коли Meta обмежує доступ проросійських медіа до своїх платформ. У 2022 році, на запит уряду України, Meta вже обмежила доступ російських медіа до Facebook в Україні, після чого рф заблокувала Facebook на своїй території та розпочала кримінальну справу проти компанії.

Суд пізніше визнав діяльність Meta «екстремістською», що фактично заборонило компанії працювати.

Джерело: Engadget

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого