Meta скорочує співробітників у WhatsApp та Instagram у рамках «року ефективності»

Meta скорочує співробітників у WhatsApp та Instagram у рамках «року ефективності»

Meta повідомила про те, що розпочинає нову хвилю звільнень у своїх підрозділах WhatsApp, Instagram та Reality Labs. Компанія зазначає, що це не масові скорочення, а точкові зміни, які стосуються реорганізації окремих команд.

Деякі співробітники вже підтвердили своє звільнення в соцмережах. Серед них — Джейн Манчун Вонг, яка приєдналася до команди Threads у 2023 році після того, як здобула популярність через поширення витоків інформації про нові функції застосунків.

Допис від @wongmjane
Переглянути в Threads

Представник компанії Meta Дейв Арнольд повідомив, що ці зміни мають допомогти краще розподілити ресурси відповідно до довгострокових стратегічних цілей компанії. 

Ця хвиля скорочень слідує за змінами, які Meta вже зробила в Reality Labs на початку 2024 року. Вперше великі скорочення відбулися у 2022 році, коли компанія звільнила 11 тисяч співробітників після переоцінки перспектив зростання в постпандемічний період.

Reality Labs — це підрозділ Meta, який розробляє продукти у сфері віртуальної та доповненої реальності, зокрема VR (Virtual reality) “Meta Quest” та інші технології для метавсесвіту.

У 2023 році Meta оголосила про скорочення ще 10 тисяч робочих місць — це стало частиною стратегії Марка Цукерберга, оголошеної «роком ефективності».

Джерело: The Verge

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого