Meta розробили Movie Gen — новий ШІ-інструмент для створення відео з тексту

Meta розробили Movie Gen — новий ШІ-інструмент для створення відео з тексту

Meta анонсувала Movie Gen — новий інструмент штучного інтелекту для створення відео за текстовими запитами.

Інструмент здатен не лише генерувати відео з простих описів, але й редагувати готові ролики та перетворювати зображення у відео. Додатково, Movie Gen може синтезувати звукові ефекти та створювати саундтреки, що автоматично підлаштовуються під контент.

Фото: Meta розробили Movie Gen — новий ШІ-інструмент для створення відео з тексту

Зараз Movie Gen перебуває у стадії дослідження та не доступний для широкої аудиторії. Це пов’язано з високими витратами на його розробку та значним часом, необхідним для генерації відео.

Представники Meta, зокрема головний продукт-офіцер Кріс Кокс, підтверджують, що вихід на ринок поки не планується.

Meta зазначає, що Movie Gen навчається на базі ліцензованих та відкритих даних, проте деталі щодо вибору джерел невідому. Через це постає питання етичності використання технології та потенційних ризиків для тих, хто його використовуватиме.

Джерело: Swipe Insight

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого