Meta переназвали позначку «створено з ШІ» після скарг користувачів

Meta переназвали позначку «створено з ШІ» після скарг користувачів

Компанія Meta змінила свою позначку «створено з ШІ» на «AI Info» після відгуків фотографів, які поскаржилися на те, що мітка вводить користувачів в оману. «Створено за допомогою ШІ» зʼявлялася на всіх фото та відео, які використовували базові інструменти редагування.

Нова позначка «AI Info» покращує розуміння контексту для користувачів, вказуючи на те, що для створення позначених зображень, автори могли використовувати інструменти на основі ШІ під час редагування, або фото були частково створені штучним інтелектом.
Фото: Meta переназвали позначку «створено з ШІ» після скарг користувачів

Основна технологія Meta для виявлення використання ШІ залишається незмінною і ґрунтується на C2PA та IPTC.

Представник Meta Кейт Маклафлін заявила, що мітка «AI Info» краще відображає загальний характер функції.

Однак нова позначка все ще не дозволяє відрізнити фото, які були повністю створені штучним інтелектом від тих, що редагувалися з генеративними функціями Photoshop чи інших редакторів.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого