Meta надасть доступ до даних Instagram, щоб проаналізувати вплив на підлітків

Meta надасть доступ до даних Instagram, щоб проаналізувати вплив на підлітків

Meta запустила пілотний проєкт, який дозволить вибраним експертам отримати доступ до даних аналітики соцмережі й вивчати вплив Instagram на психічне здоров’я підлітків. Ініціатива реалізується у співпраці з Центром відкритої науки (COS).

Попередньо схвалені аналітики та психологи отримають доступ до даних Instagram на шість місяців. Це включатиме інформацію про кількість підписок підлітків, частоту використання платформи та налаштування акаунтів. Демографічні дані та вміст постів, коментарів і повідомлень надаватися не будуть.

COS обере до семи ініціатив для дослідження з різних аспектів психічного здоров’я підлітків. Представництво Meta не братиме участі у відборі.

Експерти отримають дозвіл самостійно набрати підлітків для участі та отримати дозвіл їхніх батьків. COS зазначає, що дані Instagram у поєднанні з іншими джерелами, такими як опитування, можуть покращити розуміння психічного стану підлітків та впливу на них соціальної мережі.

У 2021 році розслідувачка Френсіс Хоген оприлюднила внутрішні дослідження Meta, які показували, що підлітки звинувачують Instagram у зростанні тривожності та депресії. Відтоді Instagram ввів функції для захисту дітей, але занепокоєння щодо його впливу нікуди не зникло, що призвело до ухвалення ряду законів про безпеку дітей та перевірку віку в США та Європі.

Ця ініціатива Meta дозволить краще вивчити реальний вплив на підлітків соціальної мережі та зробити висновки щодо безпеки й психологічного стану.

Джерело: TheVerge

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого