Марк Цукерберг робить ставку на відкриті платформи для швидшого розвитку технологій

Марк Цукерберг робить ставку на відкриті платформи для швидшого розвитку технологій

Марк Цукерберг розповів про свій план на найближче десятиліття — розробляти open-source платформи, які можуть випередити закриті системи, такі як Apple. Про це він заявив на подкасті Acquired, що відбувся в Сан-Франциско, а також розповів про конкуренцію між відкритими та закритими системами в технологічній індустрії.

За словами Цукерберга, закриті системи, як Apple, зазвичай пропонують кращий рівень безпеки завдяки обмеженому доступу до вихідного коду. Водночас відкриті платформи дозволяють швидше розвивати технології, оскільки будь-хто може брати участь у їхньому вдосконаленні. Такий підхід допоміг Windows стати лідером в час популярності персональних комп’ютерів.

Цукерберг прагне, щоб у найближчі 10-15 років відкриті платформи стали головними на ринку. Він вірить, що це допоможе пришвидшити розвиток технологій і зробити їх доступнішими для всіх.

Уже у 2023 році Meta представила відкриту модель штучного інтелекту Llama 2, яка викликала великий інтерес. Проте, ця відкритість має і свої недоліки: її можуть використовувати для небезпечних цілей. Після критики з боку урядовців Цукерберг наголосив, що схожа інформація доступна і в інших місцях.

У липні Meta зробила ще один крок у цьому напрямку, випустивши нову версію Llama 3.1, яку позитивно оцінили в технічній спільноті.

Джерело: Yahoo

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого