Майже половина фірм, які використовують ШІ, можуть скоротити персонал

Майже половина фірм, які використовують ШІ, можуть скоротити персонал

Згідно з даними звіту Федерального резервного банку Річмонда, 45% компаній у регіоні Річмонд автоматизують завдання з ШІ, задля зменшення витрат на персонал. Опитування провели серед фірм, які використовують штучний інтелект з початку 2022 року.

Більшість компаній використовують технології автоматизації для збільшення продуктивності. Президент Федерального резервного банку Річмонда Томас Баркін у своїй промові зазначив, що автоматизація та ШІ можуть сприяти підвищенню ефективності.

Чому компанії використовують ШІ

  • Не мають працівників з необхідними навичками: 22%
  • Зменшення витрат на персонал та оплату праці: 45%
  • Покращення результативності бізнес-процесів: 85%
  • Збільшення кількості продуктивності працівників: 54%
  • Підвищення якості продуктивності працівників: 48%
Фото: Майже половина фірм, які використовують ШІ, можуть скоротити персонал
Джерело: Федеральна резервна система Річмонда Примітка. Інфографіка на основі опитування 98 фірм, які зараз використовують ШІ в окрузі ФРС Річмонда.

Проте дані Федерального резервного банку Далласа показують, що серед майже 40% техаських компаній, які використовують ШІ, вплив на зайнятість поки що мінімальний.

Однак варто взяти до уваги те, що ще не всі робочі місця автоматизовані й не всі можуть такими бути. Лише 46% компаній додали технології для автоматизації завдань з січня 2022 року.

За статистикою, ШІ частіше використовують виробничі компанії (53%) порівняно з компаніями сфери послуг (43%). Тож працівникам сфери послуг потрібно менше переживати щодо штучного інтелекту.

Технології ШІ стають все поширенішими, і це справді може змінити ринок праці. Важливо бути готовими до цих змін та адаптуватися до нових умов праці, набувати нові навички й опановувати технології ШІ, щоб бути незамінним на своїй посаді.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого