Платформа Looker Studio запустила публічну версію аналітики з підтримкою ШІ Gemini

Платформа Looker Studio запустила публічну версію аналітики з підтримкою ШІ Gemini

Looker Studio запустила публічне тестування нової функції Conversational Analytics на основі штучного інтелекту Gemini. Ця технологія дає змогу запитувати дані природною мовою та отримувати детальні відповіді, що спрощує роботу з інформацією без необхідності технічних знань.

Ключові можливості включають:

  • Формулювання запитів до своїх даних у зрозумілій формі, не вдаючись до складних SQL-запитів.
  • Алгоритм Gemini допомагає надавати контекстуальні та точні відповіді на основі запитів користувачів.
  • Підтримка з’єднання з BigQuery, Google Sheets, CSV-файлами та іншими джерелами.

Новий функціонал вимагає наявності ліцензії Looker Studio Pro та активації адміністратором, і поки що доступний для обмеженої кількості користувачів.

Серед додаткових переваг — можливість управління запитами, пропозиції щодо запитань і редаговані відповіді, що дає змогу глибше досліджувати дані.

Ця технологія робить аналітику доступнішою для користувачів різних рівнів, незалежно від їхніх технічних знань. Можна отримувати відповіді на питання без необхідності написання кодів, що особливо корисно для компаній, які прагнуть залучити ширше коло працівників до процесу аналізу даних.

Окрім цього, автоматизована візуалізація даних спрощує розуміння складних наборів даних, що дозволяє краще аналізувати та використовувати наявну інформацію для покращення стратегій.

Джерело: Swipe Insight

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого