LEGO розробили цеглинки з метеоритного пилу

LEGO розробили цеглинки з метеоритного пилу

Компанія LEGO створила цеглинки з метеоритного пилу у співпраці з Європейським космічним агентством (ESA). Ці унікальні цеглинки зараз виставлені в кількох магазинах у США для привернення уваги до будівництва у космосі.

Проєкт компанії демонструє, як місячний пил може використовуватися для будівництва на поверхні Місяця. Оскільки перевезення будівельних матеріалів з Землі на супутник коштує дорого і потребує багато енергії, використання місячних матеріалів, таких як місячний реголіт, може змінити будівництво в космосі.

Місячний реголіт — шар гірських порід і мінеральних відкладень на поверхні Місяця — давно розглядається як важливий ресурс для будівництва позаземних колоній. Він доступний у великій кількості, і розглядаються різні методи перетворення його на будівельні матеріали.

Оскільки місячний реголіт рідкісний на Землі, вчені ESA створили його аналог, подрібнивши стародавній метеорит. Отриманий пил використовували для 3D-друку деталей LEGO, отримавши «місячні цеглинки», які з’єднуються як звичайні іграшкові, але мають космічний сірий колір.

Фото: LEGO розробили цеглинки з метеоритного пилу

«Ніхто ще не будував споруд на Місяці, тому було чудово мати можливість випробувати різні дизайни та будівельні техніки з нашими космічними цеглинками. Це було і весело, і корисно для наукового розуміння меж цих технік», — сказав науковий співробітник ESA Айдан Ковлі.

Ця ініціатива підтримує зусилля людства щодо створення постійної бази на Місяці. NASA, у співпраці з Італійським космічним агентством та компанією Thales Alenia Space, планують побудувати перший людський форпост на Місяці до 2030-х років. Дизайни для цих місячних поселень варіюються від схожих на мобільні будинки до надувних поселень.

Джерело: Engadget

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого