LEGO планує робити іграшки з екологічного пластику до 2032 року

LEGO планує робити іграшки з екологічного пластику до 2032 року

Компанія LEGO оголосила про намір відмовитися від використання нафтовмісних матеріалів у своїх іграшках до 2032 року. Замість нафти, яка наразі використовується у блоках, будуть застосовуватися сертифікований перероблений пластик.

LEGO планує зробити цей перехід без підвищення цін на іграшки для споживачів, хоч матеріал стане для компанії на 70% дорожчим.

За повідомленнями, експерти LEGO протестували понад 600 матеріалів, намагаючись знайти екологічний замінник. Раніше вони планували використовувати перероблений поліетилентерефталат (PET), але він не забезпечив зниження викидів вуглецю.

LEGO не єдині, хто надає перевагу екологічним матеріалам — Mattel, виробник Барбі, теж планує до 2030 року відмовитися від пластику і використовувати біопластик, а також зменшити використання пластикової упаковки на 25%.

Це, за прогнозами, має вплинути не лише на екологію, а й на ринок, адже все більше покупців починають звертати увагу на екологічність матеріалів та відповідальність компаній.

Для маркетологів і бізнесу це ще один сигнал про те, що попит на екологічні товари зростає, і бренди, які адаптуються до цих змін, матимуть конкурентну перевагу на ринку.

Джерело: Fast Company

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого