Криптовалюти Bitcoin і Ether різко впали в ціні через глобальні проблеми

Криптовалюти Bitcoin і Ether різко впали в ціні через глобальні проблеми

Bitcoin впав на 16% у понеділок, а Ether зазнав найгіршого падіння з 2021 року. Станом на ранок Bitcoin на біржах торгувався на 11% нижче, на рівні $52,680, після 13.1% падіння минулого тижня. Ether знизився на понад 20%, до $2,342. Значних втрат в ціні зазнали більшість основних криптовалют на ринку.

Фото: Криптовалюти Bitcoin і Ether різко впали в ціні через глобальні проблеми

Падіння відбувається через глобальний розпродаж акцій, економічні занепокоєння та сумніви щодо інвестицій в штучний інтелект. Політична напруженість на Близькому Сході також додає невизначеності.

Американські біржові фонди для Bitcoin зазнали найбільшого відтоку за останні три місяці. Залишається питання, чи залучать ці продукти нових покупців при відновленні торгів, або ж відтік продовжиться.

Цифрові активи страждають від розпаду торгових стратегій із залученням йєни, оскільки спекулянти адаптуються до вищих процентних ставок в Японії. Політичні зміни в США, можливі продажі конфіскованого Bitcoin та повернення токенів кредиторам у процесі банкрутства також впливають на ринок.

Трейдери облігаціями збільшили ставки на зниження процентних ставок у США з вересня, що може бути позитивним для криптовалют. Наразі ж Bitcoin і Ether впали до рівнів, що спостерігалися на початку року.

За даними Coinglass, впродовж останніх 24 годин було ліквідовано близько $900 мільйонів позицій на криптовалютах, що свідчить про невдалі ставки з використанням важелів.

З початку року Bitcoin зріс приблизно на 21%, порівняно з 18% зростанням золота та 8% підйомом індексу глобальних акцій.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого