Компанія Apple не братиме участі у фінансуванні OpenAI

Компанія Apple не братиме участі у фінансуванні OpenAI

Компанія Apple вийшла з переговорів про участь у раунді фінансування OpenAI, в рамках якого планується залучити $6,5 мільярда. 

Компанія OpenAI веде перемовини про залучення додаткових $6,5 млрд інвестицій, які підвищить її вартість до $150 млрд. Це на $64 млрд більше, ніж оцінка компанії на початку року, коли вартість склала $86 млрд. Завдяки інвестиціям, OpenAI зможе залишитися приватною компанією та уникнути нестабільності фондових ринків.

Закриття раунду очікується наступного тижня. Microsoft залишається активним учасником і планує вкласти близько $1 мільярда, додавши до вже інвестованих $13 мільярдів у OpenAI. Компанія Nvidia також бере участь у переговорах щодо потенційних інвестицій. 

OpenAI відмовився від коментарів, так само як і компанія Apple, яка не надала відповіді на запити. Компанії по всьому світу інвестують значні кошти у ШІ-технології, щоб не відставати від конкурентів. Участь великих технологічних гігантів у фінансуванні OpenAI вкотре підкреслює масштаб і важливість розвитку штучного інтелекту.

Джерело: Reuters

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого