Колишні співробітники Revolut створили ШІ-стартап LiveFlow, щоб автоматизувати бухгалтерію

Колишні співробітники Revolut створили ШІ-стартап LiveFlow, щоб автоматизувати бухгалтерію

Стартап LiveFlow, заснований колишніми співробітниками Revolut Анитою Коімур та Лассе Калкаром, синхронізує фінансові дані компаній з різних джерел в реальному часі. Нещодавно стартап успішно залучив $13,5 млн інвестицій для розширення своєї діяльності.

Попри використання штучного інтелекту, засновники LiveFlow підкреслюють, що їх мета — зробити бухгалтерію ефективнішою, не заміняючи повністю людську працю.

Багато компаній продовжують наймати бухгалтерів, щоб гарантувати безпеку своїх фінансових операцій.

Лассе Калкар зазначив, що використання ШІ сприятиме підвищенню якості роботи, але не зможе повністю замінити людський фактор, оскільки бізнеси потребуватимуть людської підтримки у фінансових питаннях.

LiveFlow вже співпрацює з низкою відомих компаній: BDO, Wendy’s і Crumbl Cookies. Їхня платформа дозволяє автоматизувати звіти та зменшити кількість помилок, що виникають при ручному введенні даних. Це робить процеси прозорішими та швидшими для бухгалтерських фірм, які можуть зосередитися на консультаційній діяльності.

Стартапери також працюють над новим продуктом — LiveFlow Next, який допоможе бухгалтерам більше часу присвячувати консалтингу та стратегії, замість технічних рутинних задач.

І хоча на ринку є конкуренти — Fathom з Австралії та Reach Reporting у США, LiveFlow вирізняється серед них своєю стратегією інвестування у розвиток штучного інтелекту та фокусом на підтримці людської праці, що допомагає зберігати робочі місця для бухгалтерів.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого