Канадський стартап пропонує покращити прогноз погоди в космосі

Канадський стартап пропонує покращити прогноз погоди в космосі

Компанія Perceptive Space розробляє інноваційний підхід для прогнозування космічної погоди. Стартап обіцяє підвищити точність прогнозів за допомогою машинного навчання та штучного інтелекту, надаючи оперативну інформацію про сонячні спалахи та геомагнітні бурі.

Засновниця компанії Падмашрі Суреш — інженерка з досвідом у космічних місіях. Під час роботи в NASA, вона безпосередньо спостерігала негативний вплив неточних даних про погоду в космосі на запуски ракет, супутники та обладнання.

Зважаючи на значні втрати супутників SpaceX минулого року через несприятливі космічні умови, Суреш вирішила створити компанію, яка зможе розв’язати цю проблему.

Наразі прогнозування космічної погоди здійснюється за допомогою складних фізичних моделей, що потребують значних обчислювальних ресурсів. Perceptive Space пропонує альтернативний підхід, спираючись на аналіз великих обсягів даних за допомогою штучного інтелекту.

За словами Падмашрі Суреш, точні дані про космічну погоду є критично важливими для безпеки астронавтів, функціонування супутників та навіть авіації.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого