YouTube-кріейтор під’єднав ChatGPT до калькулятора TI-84

YouTube-кріейтор під’єднав ChatGPT до калькулятора TI-84

YouTube-кріейтор ChromaLock опублікував відео, в якому показав, як перетворив звичайний калькулятор Texas Instruments TI-84 на інструмент для навчання, додавши можливість підключення до інтернету та ChatGPT. За допомогою цього модифікованого калькулятора користувачі можуть вводити задачі через клавіатуру та отримувати відповіді прямо на екрані в реальному часі.

ChromaLock — це автор технічного контенту, який публікує інженерні проєкти на своєму YouTube-каналі. Він спеціалізується на нестандартних технологічних модифікаціях.
Texas Instruments TI-84 — це науково-графічний калькулятор, широко використовуваний у навчанні математики, фізики, інженерії та інших технічних дисциплін. Він підтримує функції для побудови графіків, розв’язання рівнянь, обчислення статистичних даних та програмування.

Модель особливо популярна у школах і коледжах завдяки своїй простоті у використанні та широкому функціоналу.

Щоб це стало можливим, ChromaLock розробив спеціальну плату TI-32 з мікроконтролером Wi-Fi, яка інтегрується з калькулятором. Він також створив програмне забезпечення, що дозволяє симулювати інший TI-84 і використовувати стандартні функції, такі як передача файлів між пристроями. 

Окрім ChatGPT, пристрій підтримує завантаження зображень та шпаргалок, які можуть бути корисними під час тестів. Зовні калькулятор виглядає, як звичайний — тож не можна визначити, що калькулятор був модифікований для підключення до інтернету чи використання ChatGPT.

Модифікований пристрій також може обійти захисні системи, такі як Test Mode — спеціальний режим, що блокує додаткові функції калькулятора під час тестів, щоб запобігти шахрайству. Завдяки модифікації, цей захист можна вимкнути, тож інструмент зможе використовувати заборонені функції без ризику виявлення.

Хоча пристрій виглядає як технічна знахідка, його використання на іспитах може спричинити проблеми через порушення академічної чесності.

Джерело: Wired

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого