Instagram вводить підліткові акаунти для підвищення безпеки

Instagram вводить підліткові акаунти для підвищення безпеки

Instagram оголосив про нові функції для підвищення безпеки підлітків в інтернеті. Акаунти користувачів молодше 18 років автоматично будуть переведені в режим приватності, що дозволить лише схваленим підписникам бачити їхні публікації. 

Фото: Акаунти для підлітків Instagram

Також нововведення включають функцію вимкнення сповіщень для підлітків з 22:00 до 7:00, щоб допомогти покращити їхній сон. Нові функції також передбачають більший контроль для батьків, які тепер зможуть переглядати акаунти, з якими їхні діти спілкувалися, але без доступу до змісту повідомлень.

Адам Моссері, голова Instagram, пояснив, що основний акцент було зроблено на занепокоєннях батьків, які краще розуміють, що є безпечним для їхніх дітей. Він зазначив, що ці зміни мають на меті автоматично створювати безпечніше середовище для молодших користувачів.

Підлітки є однією з найбільш вразливих груп користувачів соцмереж, де вони часто стикаються з булінгом, небажаними контактами з дорослими та шкідливим контентом. Багато експертів з охорони здоров’я також наголошують на шкідливому впливі соцмереж на психічне здоров’я молоді. 

Фото: Акаунти для підлітків у Instagram
Попри нові заходи безпеки, експерти зазначають, що проблему з дітьми, які приховують свій справжній вік при реєстрації в соцмережі, нові функції не вирішують. Відповідно, Instagram продовжує працювати над технологіями, які допоможуть виявляти неповнолітніх користувачів, які видають себе за дорослих.

Хоча нові функції Instagram підвищують безпеку підлітків, вони не вирішують усіх проблем. Тож, батькам слід активно спілкуватися зі своїми дітьми про безпеку в інтернеті та стежити за їхньою онлайн-активністю.

Джерело: The New York Times

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого