Індійський режисер Рам Гопал Варма у своїх проєктах замінює музику композиторів на ШІ-саундтреки

Індійський режисер Рам Гопал Варма у своїх проєктах замінює музику композиторів на ШІ-саундтреки

Режисер Рам Гопал Варма оголосив, що більше не працюватиме з музикантами. Він замінює їх штучним інтелектом у всіх своїх проєктах, і вже запустив платформу RGV Den Music, де музика генерується за допомогою ШІ-застосунків Suno та Udio.

Рам Гопал Варма — індійський кінорежисер, продюсер і сценарист, відомий своїми новаторськими фільмами в жанрах кримінальної драми та трилера, такими як Company, Rangeela, Sarkar і Satya.

Режисер стверджує, що ШІ дозволяє створювати музику швидко та без грошових витрат на композиторів. Також, це допоможе усунути проблеми з дедлайнами та непорозуміннями в процесі роботи. Він вважає, що штучний інтелект з часом повністю витіснить музикантів, оскільки технології продовжують розвиватися.

Варма вже застосував цю технологію у своєму новому фільмі Saree, де весь саундтрек був згенерований AI. Також він співпрацює з ШІ-стартапами Reclaim Protocol і Story Protocol для захисту інтелектуальної власності на створену штучним інтелектом музику за допомогою криптографічних рішень.

Такий крок викликає суперечки в індустрії. Зокрема, режисер Крістофер Нолан закликає не покладатися на штучний інтелект у творчих процесах. Він наголошує, що ШІ не може замінити людську креативність та інтуїцію.

Крістофер Нолан — відомий британсько-американський режисер і сценарист, який зняв популярні фільми, як Темний лицар, Початок і Інтерстеллар. Нолан часто досліджує теми часу, пам’яті та реальності, і його фільми здобули значний вплив у сучасному кінематографі.

Однак, Рам Гопал Варма вважає, що головне — це ідеї та творчий задум автора, а штучний інтелект лише інструмент, який допомагає швидше реалізувати ці ідеї та зменшити витрати.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого