Імплант Neuralink Blindsight зможе відновити зір, навіть якщо людина втратила зоровий нерв

Імплант Neuralink Blindsight зможе відновити зір, навіть якщо людина втратила зоровий нерв

Neuralink, компанія, заснована Ілоном Маском, отримала від Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) статус «прогресивного пристрою» для свого імпланту Blindsight.

Цей статус прискорює процес розробки та оцінки медичних пристроїв, що спрямовані на лікування серйозних захворювань або відновлення втрачених функцій організму.

Blindsight розроблений для відновлення зору навіть у людей, які втратили обидва ока та зоровий нерв. Однак компанія поки не повідомила, коли очікується початок клінічних випробувань на людях.
Фото: Імплант Neuralink Blindsight зможе відновити зір, навіть якщо людина втратила зоровий нерв

Попри амбітні заяви Ілона Маска про можливість повернення зору навіть тим, хто сліпий від народження, технологія ще не здатна повністю відновити зорові функції. Проблема полягає у низькій щільності електродів, що обмежує якість відтворюваних візуальних образів.

Проте, Neuralink досягла прогресу в підвищенні щільності електродів, що дає надію на покращення результатів у майбутньому.

Джерело: Reuters

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого