Ілона Маска звинувачують у поширенні дезінформації про вибори у США

Ілона Маска звинувачують у поширенні дезінформації про вибори у США

Центр протидії цифровій ненависті звинуватив Ілона Маска у поширенні неправдивої інформації про вибори у США та президентську кампанію демократів. За даними Центру, цього року Маск опублікував 50 таких дописів на X (Twitter) — і їх переглянули понад мільярда разів.

Як доповідає організація, Ілон Маск звинувачував Демпартію в імпортуванні виборців, щоб отримати перевагу на виборах. Крім того, бізнесмен оприлюднив штучно згенерований відеозапис, в якому використовується зображення кандидатки в президентки Камали Гарріс із неправдивими заявами. 

Незважаючи на численні фактичні помилки та порушення правил платформи, жодний із дописів Маска не було виправлено чи позначено як містить дезінформацію.

Центр протидії цифровій ненависті закликає внести зміни до розділу 230 Закону про пристойність у комунікаціях, щоб соціальні мережі несли відповідальність на рівні з традиційними медіа.

Наразі Центр веде юридичну боротьбу з Ілоном Маском і X Corp. Вони подали федеральний позов проти організації, звинувативши у незаконному зборі даних та навмисному поширенні негативних публікацій для відлякування рекламодавців.

Джерело: Engadget

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого