Ілон Маск знову позивається до OpenAI, поки чатбот Grok розповсюджує дезінформацію

Ілон Маск знову позивається до OpenAI, поки чатбот Grok розповсюджує дезінформацію

Ілон Маск подав новий позов проти OpenAI та його генерального директора Сема Альтмана у федеральний суд. Він стверджує, що OpenAI порушила свої зобов’язання, надаючи перевагу комерційним інтересам. Адвокат Маска, Марк Тоберофф, повідомив, що позов містить звинувачення у порушенні федеральних законів про рекет.

Позов також стверджує, що Альтман та співзасновник OpenAI Ґреґ Брокман ввели Маска в оману, коли вони засновували компанію. Ілон вимагає, щоб суд визначив, чи досягла OpenAI штучного загального інтелекту (AGI), що може анулювати угоду компанії з Microsoft.

Паралельно з цими подіями Маск стикнувся з критикою через дезінформацію, яку розповсюджує його чатбот Grok.

П’ять секретарів штатів закликали Маска виправити роботу Grok, який стверджував, що віцепрезидентка Камала Гарріс не має права брати участь у виборах 2024 року. Ця інформація швидко поширилася мережею, досягнувши мільйонів користувачів, перш ніж її помітили в X.

Через скорочення 80% співробітників, відповідальних за безпеку, X має набагато менше модераторів, ніж інші соціальні мережі. Та й Маск особисто сприяв поширенню дезінформації, поділившись відео з підробленим голосом Гарріс.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого