Ілон Маск спростував чутки про ліцензування моделей xAI для Tesla

Ілон Маск спростував чутки про ліцензування моделей xAI для Tesla

Ілон Маск заперечив інформацію про те, що Tesla планує укласти угоду зі стартапом xAI щодо використання його моделей штучного інтелекту для автопілота в обмін на частку в доходах компанії.

The Wall Street Journal дізналися, угода передбачала б використання моделей xAI у програмному забезпеченні автопілота Tesla (Full Self-Driving, FSD), а також для розробки таких функцій голосового асистента і програми для робота Optimus.

Проте Маск прокоментував ці чутки у своєму пості на платформі X, назвавши їх «неточними» і підкреслив, що поки що Tesla не планує ліцензувати технології xAI.

Він заявив, що Tesla співпрацювала з інженерами xAI й отримала від цього додатковий досвід, але зараз нема потреби ліцензувати технологій стартапу. За словами Маска, моделі xAI надто великі для використання в поточних Tesla.

Ця заява Маска з’явилася на тлі звинувачень від акціонерів Tesla, які стверджують, що Маск забирає ресурси та талановитих інженерів для xAI, ставлячи під загрозу автомобільну компанію.

Джерело: Reuters

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого