Google випустила нову ШІ-модель Gemini 1.5 Flash-8B для розробників

Google випустила нову ШІ-модель Gemini 1.5 Flash-8B для розробників

Google представила нову версію своєї ШІ-моделі — Gemini 1.5 Flash-8B. Це найдешевша версія серед моделей Gemini, яка використовує всього 8 мільярдів параметрів.

Основною перевагою нової моделі є її економічність: вона на 50% дешевша від попередньої версії та забезпечує вдвічі більше запитів за хвилину — до 4000.

Фото: Google випустила нову ШІ-модель Gemini 1.5 Flash-8B для розробників

Gemini 1.5 Flash-8B підходить для задач з обробки великих обсягів даних — чат, транскрипція та переклад текстів з довгим контекстом. Продуктивність моделі майже не поступається попередній версії, що вийшла у травні, при цьому вона має меншу затримку під час обробки коротких запитів.

Для розробників модель доступна через Google AI Studio та API Gemini, а з 14 жовтня почнеться комерційне використання. Ціна за обробку 1 мільйона токенів складає $0.0375, а для кешованих запитів — $0.01.

Завдяки поєднанню низької вартості та високої продуктивності Gemini 1.5 Flash-8B може стати важливим інструментом для розробників у різних сферах.

Джерело: Google

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого