Google впроваджує функції на основі Gemini для десктопної версії Chrome

Google впроваджує функції на основі Gemini для десктопної версії Chrome

Компанія Google анонсувала впровадження нових опцій на основі мовної моделі Gemini, для десктопної версії браузера Chrome. Серед інновацій: перенесення функції Lens на комп’ютери та інструмент порівняння вкладок для шопінгу.

Функція Lens, яка вже доступна на мобільних пристроях, з’явиться на комп’ютерах найближчими днями. Її можна буде знайти в адресному рядку та в меню з трьома крапками. Користувачі зможуть виділити частину сторінки та поставити додаткові запитання, щоб отримати результати пошуку. 

Фото: Google впроваджує функції на основі Gemini для десктопної версії Chrome

Також можна натискати на об’єкти, наприклад, рюкзак на фото, і ставити запитання через функцію мультипошуку, щоб знайти подібні речі різних кольорів чи брендів.

Окрім пошуку товарів, користувачі зможуть дізнатися, наприклад, скільки сонячного світла потрібне рослині, або отримати допомогу з розумінням математичної формули.

Google також представляє нову функцію Tab Compare для полегшення шопінгу. У найближчі тижні Chrome пропонуватиме ШІ-підсумок схожих товарів, які користувач може шукати на різних вкладках. Наприклад, якщо ви шукаєте нову Bluetooth-колонку, функція покаже деталі, такі як характеристики продукту, особливості, ціну та рейтинги в одному місці, навіть якщо ви переглядаєте цю інформацію на різних сторінках.

Компанія зазначила, що не використовує жодні дані для навчання Gemini та не відображає інформацію з режиму інкогніто.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого