Google уклала угоду зі стартапом Holocene для видалення вуглекислого газу з атмосфери

Google уклала угоду зі стартапом Holocene для видалення вуглекислого газу з атмосфери

Компанія Google оголосила про партнерство зі стартапом Holocene, котрий займається розробкою технології прямого захоплення вуглекислого газу з атмосфери. У рамках угоди вартістю $10 мільйонів Google придбає кредити на видалення вуглецю за ціною $100 за тонну.

Технологія прямого захоплення дозволяє вилучати вуглекислий газ з повітря і зберігати його в підземних резервуарах.

Проте наразі така технологія є дорогою і складною для масштабування. Завдяки інвестиції Google, Holocene планує до початку 2030-х років захопити та зберегти 100 000 тонн вуглекислого газу, а також удосконалити свою технологію.

Зараз Google, як і багато інших компаній — LEGO, Mattel, Apple, Meta — активно підтримують екологічні ініціативи, що нейтралізувала свій «вуглецевий слід», плануючи досягти вуглецевої нейтральності до 2030 року.

Однак, попри зусилля та інвестицій, за останні п’ять років викиди парникових газів компанії Google зросли майже на 50% через інтенсивне використання дата-центрів для потреб штучного інтелекту.

Джерело: Engadget

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого