Блогери критикують Google та програму Team Pixel через вимоги реклами нових Pixel 9

Блогери критикують Google та програму Team Pixel через вимоги реклами нових Pixel 9

Компанія Google хотіла отримати позитивні відгуки про Pixel 9 від блогерів, які входять до програми Team Pixel, проте зіткнулася з критикою та негативними коментарями.

Програма Team Pixel існує з 2017 року, вона передбачає отримання безкоштовних нових пристроїв інфлюенсерам для оглядів.

В оновлених правилах 2024 року Google вимагала від учасників цієї програми використовувати виключно пристрої Pixel, припинити співпрацю з іншими брендами та говорити про новинки тільки хороше.

Фото: Блогери критикують Google та програму Team Pixel через вимоги реклами нових Pixel 9

Ці умови викликали хвилю критики у блогерів, оскільки вони роблять неможливими об’єктивні огляди техніки.

Популярні техноблогери Адам Метлок з TechOdyssey та Кевін Нетгер з The Tech Ninja, публічно заявили про свій вихід з програми, зазначаючи, що попередні правила не передбачали таких умов.

Навіть Маркус Браунлі, один із найвідоміших техоблогерів YouTube, який сам не брав участі у Team Pixel, назвав ці умови спробою Google «забезпечити собі позитивні відгуки в медіа». Він зазначив, що такі вимоги можуть ввести в оману як покупців, так і початківців блогерів.

Після хвилі критики Google вилучила це формулювання з анкети Team Pixel. Представники компанії також пояснили, що програмою керує стороння агенція, найнята Google для реклами.

Джерело: Mashable

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого