Google оновлює ШІ-модель Gemini: користувачам додали посилання на пов’язані матеріали

Google оновлює ШІ-модель Gemini: користувачам додали посилання на пов’язані матеріали

З 4 вересня 2024 року Google запускає нову функцію на платформі Gemini, яка може полегшити пошук додаткової інформації. Тепер до відповідей на запити ШІ буде додавати матеріали, в яких буде ще більше інформації на тему, яка цікавить користувача.

Тепер у відповідях з’являються спеціальні стрілки, які відкривають доступ до додаткових матеріалів на подібні теми. Наприклад, шукаючи інформацію про кліматичні зміни, ви зможете перейти до статей чи досліджень, які розширюють контекст.

Ця функція діє для англомовних запитів у більшості країн, де доступний Gemini.

Користувачі, в яких увімкнено розширення Google Workspace, можуть отримувати відповіді, які включають посилання на відповідні електронні листи з Gmail. Це може бути корисно для тих, хто використовує сервіс у бізнес-середовищі або освітніх установах. 

Оновлення вже почалося і стане доступним для всіх користувачів протягом кількох днів. Воно є частиною стратегії Google з покращення користувацького досвіду. Раніше Gemini вже додавав перевірку точності відповідей через Google Search. Тепер платформа дозволяє не тільки отримувати відповіді, але й швидко переходити до додаткової інформації.

Джерело: Swipe Insight 

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого