Google оновив менеджер паролів: ключі доступу тепер синхронізуються на всіх платформах

Google оновив менеджер паролів: ключі доступу тепер синхронізуються на всіх платформах

Google провів оновлення менеджера паролів. Тепер менеджер паролів дозволяє зберігати та синхронізувати ключі доступу між різними платформами.

Раніше зберігання ключів було доступне лише на пристроях Android, що ускладнювало їхнє використання на інших ґаджетах без додаткових дій. Якщо була потреба увійти у свій акаунт на іншому пристрої, необхідно було сканувати QR-код чи робити інші дії.

Оновлення поширюється на Windows, macOS та Linux, що робить Google Password Manager зручнішим для користувачів, які працюють на різних пристроях. Підтримка ChromeOS наразі перебуває в стадії бетатестування, а підтримка для iOS зʼявиться найближчим часом.

Ключі доступу автоматично синхронізуються між пристроями, використовуючи шифрування кінцевого рівня, що забезпечує високий рівень безпеки.

Google також впроваджує додатковий захист у вигляді шестизначного PIN-коду, який потрібен для використання ключів на нових пристроях. Це значно ускладнить доступ злочинців до облікових записів навіть у разі компрометації облікових даних.

Ключі доступу вже можна використовувати для PayPal, WhatsApp та інших. Менеджер паролів Google інтегрований безпосередньо в Chrome та Android, що спрощує процес збереження і використання ключів доступу для різних платформ.

Джерело: Engadget

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого