Google Lens тепер підтримує відео та голосовий пошук для пошуку інформації

Google Lens тепер підтримує відео та голосовий пошук для пошуку інформації

Google анонсував розширення функцій Google Lens, який наразі обробляє 20 мільярдів запитів щомісяця. Оновлення дозволяє використовувати не лише зображення, а й відео та голосові команди для пошуку потрібної інформації.

Google Lens (Google Об’єктив) — це інструмент візуального пошуку, який розпізнає об’єкти через камеру смартфона та надає інформацію про них. Офіційно Google Об’єктив запустили у 2017 році: спочатку його представили як окремий застосунок, а потім інтегрували в стандартну програму камери Android.

Користувачі можуть запитувати інформацію, поєднуючи відео, зображення і голос. Наприклад, можна запитати: «Які це хмари?» або «Де купити ці кросівки?» Крім того, Google Lens тепер обробляє відео в реальному часі. Тож, якщо у користувача зламався побутовий прилад, він може зняти коротке відео та отримати поради щодо ремонту за допомогою генеративного ШІ. 

Функція «розуміння відео», як її називає Google, наразі є експериментальною та доступна тільки для користувачів, які підписалися на Google Search Labs. Проте, інші можливості, зокрема голосовий режим і розширені можливості для шопінгу, вже запущені для широкої аудиторії.

Оновлення Lens вдосконалює можливості для покупок, пропонуючи прямі посилання на товар, відгуки клієнтів та інструменти для порівняння. Шопінг став одним із ключових напрямків використання Lens, що підвищує ефективність покупки через мобільні пристрої.

Однак нові функції викликають питання щодо конфіденційності. Здатність Google Lens обробляти відео у публічних місцях може мати серйозні наслідки для приватності користувачів.

Хоча компанія запевняє, що прагне ігнорувати обличчя людей, сам факт збору даних викликає занепокоєння. Тож, користувачам слід бути обережним при зніманні у громадських місцях, щоб дотримуватись конфіденційності та етики у використанні технології Google Lens.

Джерело: Wired

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого