Google Диск тепер автоматично створює субтитри для завантажених відео

Google Диск тепер автоматично створює субтитри для завантажених відео

Google Диск запроваджує автоматичне створення субтитрів у відео, які завантажують користувачі. Google використовує технологію розпізнавання мови для транскрибування аудіо.

Користувачі Google Workspace отримають автоматичні субтитри після завантаження відео за замовчуванням. Цю функцію можна вимкнути у налаштуваннях.

Для створення субтитрів потрібно натиснути правою кнопкою миші на відео у Диску, обрати «Керувати доріжками субтитрів» і далі «Створити автоматичні субтитри». Як альтернативою, можна скористатися меню з трьома крапками у верхньому правому куті відеоплеєра під час відтворення відео.

Субтитри можна переглядати у програвачі, схожому на YouTube, натиснувши «CC». Це значно полегшує пошук відео за їхнім вмістом, дозволяючи швидше знаходити потрібні файли.

Автоматичне створення субтитрів покращує доступність медіафайлів на Диску та заощаджує час на їх створення вручну. Наразі підтримується лише англійська мова, але в майбутньому планується додати й інші мови.

Джерело: 9to5Google

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого