Гонконг готує правила для використання ШІ у фінансах на тлі конфлікту між США і Китаєм

Гонконг готує правила для використання ШІ у фінансах на тлі конфлікту між США і Китаєм

Уряд Гонконгу планує оприлюднити свою першу політичну заяву щодо використання штучного інтелекту у фінансовій сфері. Бюро фінансових послуг розробляє документ, який окреслить використання ШІ у трейдингу, інвестиційних банках та криптовалютах. Документ мають представити наприкінці жовтня під час Fintech Week.

ШІ розповсюджується на різні сфери, зокрема у фінансах, але проблема Гонконгу у тому, що вони зіткнулися з обмеженнями в доступі до популярних ШІ-сервісів через конфлікт між США і Китаєм.

Компанії, як-от OpenAI та Google, обмежили доступ до сервісів, через це гонконзькі компанії використовують альтернативні програми або обходити обмеження через VPN.

Місцеві регулятори хочуть чітко визначити правила використання ШІ, щоб полегшити його впровадження та розвіяти сумніви бізнесу щодо ненадійності.

Правила не матимуть обов’язкового характеру, проте вони зададуть загальний вектор у використанні ШІ у фінансовій сфері. Також цим кроком Гонконг прагне зміцнити свою позицію як фінансового центру, конкуруючи з Сінгапуром, який вже активно розробляє власні правила для ШІ та фінтеху.

Окрім того, Гонконзький валютний орган та Cyberport запустили «пісочницю», де банки можуть тестувати нові ШІ-технології.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого