Платформа для генерації медіа за допомогою штучного інтелекту Fal.ai залучила $23 млн для розвитку технологій

Платформа для генерації медіа за допомогою штучного інтелекту Fal.ai залучила $23 млн для розвитку технологій

Платформа Fal.ai, яка спеціалізується на генерації аудіо, відео та зображень за допомогою штучного інтелекту, залучила $23 млн інвестицій від провідних інвесторів, серед яких: компанія Andreessen Horowitz (a16z), співзасновник Black Forest Labs Робін Ромбах і CEO компанії Perplexity Аравінд Срінівас. 

Залучені кошти допоможуть Fal.ai зміцнити свої позиції на ринку та підтримати зростальний попит на інструменти генеративного медіаконтенту. Компанія планує розширити свої можливості для інтеграції моделей у різні бізнес-процеси, що особливо важливо для компаній у сфері ритейлу та електронної комерції.

Фінансування було розподілено на два раунди: $14 млн надійшли у межах серії A, яку очолив Kindred Ventures, а ще $9 млн — від раніше неоголошеного сид раунду, який очолював a16z.

Fal.ai (Features and labels) була заснована у 2021 році двома інженерами: Буркаєм Гуром, який раніше керував розробкою штучного інтелекту в Coinbase, та Горкемом Юртсевеном, колишнім розробником Amazon.

Ідея створення платформи виникла під час пандемії, коли вони помітили зростальний попит на хмарні інфраструктури для запуску генеративних моделей штучного інтелекту.

Платформа пропонує два основні рішення:

  • Приватні обчислювальні потужності для запуску моделей штучного інтелекту, які компанії можуть інтегрувати у свої процеси.
  • API для відкритих моделей, які дозволяють генерувати аудіо, відео та зображення на основі ШІ.

Завдяки своїй продуктивності та масштабованості Fal.ai може обробляти сотні мільйонів запитів — це робить її привабливою для великих компаній, які активно використовують медіаконтент.

Fal.ai вже працює з відомими платформами, зокрема Perplexity та застосунками Photoroom, Freepik і PlayHT, які використовують Fal.ai для генерації контенту на базі ШІ.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого