Екскерівники Humane заснували стартап Infactory для перевірки фактів за допомогою ШІ

Екскерівники Humane заснували стартап Infactory для перевірки фактів за допомогою ШІ

Колишні керівники компанії Humane, яка працює у сфері ШІ-ґаджетів, заснували новий стартап Infactory. Брук Гартлі Мой та Кен Кочіенда, які раніше працювали у Humane, тепер стали CEO та CTO нового проєкту відповідно.

Компанія Humane зараз переживає складнощі після запуску свого продукту AI Pin. Це пін зі штучним інтелектом та камерою, який можна використовувати як особистого помічника. Ґаджет отримав негативні відгуки після виходу, що призвело до звільнень і чуток про можливий продаж компанії.

Infactory, навпаки, обирає шлях програмного забезпечення. Новий стартап буде використовувати мовні моделі (LLMs) для створення інтерфейсу з природною мовою. Це дозволить користувачам легко знаходити необхідну інформацію, без потреби вводити складні пошукові запити.

Infactory не використовуватиме ШІ для створення результатів пошуку. Замість цього, дані будуть братися безпосередньо з надійних джерел з обов’язковим зазначенням посилань. Це допоможе уникнути помилок, характерних для інших ШІ-сервісів.

Стартап орієнтується на підписку, головними клієнтами будуть редакції новин та дослідницькі установи. Спочатку Infactory зосередиться на обробці даних, уникаючи суб’єктивних тем, як-от політика. Наприклад, сервіс допоможе фінансовим виданням порівнювати річні звіти різних компаній або аналізувати продажі пристроїв Apple та Samsung за останні п’ять років.

Infactory вже залучив попередні інвестиції, однак сума та інвестори поки що не розголошуються. У найближчі півроку-рік засновники планують зосередитись на залученні додаткових інвестицій.

Запуск Infactory очікується найближчими місяцями, це може стати важливим кроком для забезпечення надійної та перевіреної інформації для підприємців, маркетологів, журналістів, науковців та звичайних користувачів.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого