Джон Донахью залишає посаду CEO Nike, до неї з пенсії повернеться Елліот Гілл

Джон Донахью залишає посаду CEO Nike, до неї з пенсії повернеться Елліот Гілл

Компанія Nike підтвердила, що 13 жовтня її генеральний директор Джон Донахью залишить свою посаду. На його місце 14 жовтня повернеться Елліот Гілл, який пропрацював у компанії понад 32 роки до виходу на пенсію у 2020 році.

Джон Донахью приєднався до Nike у січні 2020 року після роботи в Bain та eBay. Проте він зіткнувся з критикою через спад продажів і відсутність інновацій у продукції бренду. За останній фінансовий рік компанія зафіксувала лише 1% зростання, а прогнози вказують на найнижчі показники за 26 років.

Деякі користувачі Nike висловлювали незадоволення залежністю бренду від ретро-моделей кросівок та скороченням оптових продажів, що призвело до переходу споживачів до конкурентів.

Елліот Гілл розпочав свою кар’єру в Nike як стажер у 1988 році та обіймав різні керівні посади в Північній Америці та Європі. Його остання посада — президент Nike із роботи з клієнтами та ринком. Тепер Гілл стане новим CEO в один із найскладніших моментів в історії бренду.

Для споживачів та інвесторів це означає можливість побачити новий напрямок розвитку бренду. Повернення Елліота Гілла може принести свіжі ідеї та стратегії, спрямовані на відновлення позицій Nike на ринку.

Джерело: HypeBeast

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого