Дослідження: покоління Gen Z стурбоване впливом ШІ, але не готове його ігнорувати

Дослідження: покоління Gen Z стурбоване впливом ШІ, але не готове його ігнорувати

Компанія Samsung провела опитування серед понад 5 тисяч представників покоління Z у Франції, Німеччині, Кореї, Великобританії та США. Вони виявили, що майже 70% використовують ШІ для виконання робочих завдань. Наприклад, для підсумовування документів та досліджень, а також для пошуку натхнення.

Водночас дослідження EduBirdie, проведене раніше цього року, показало, що понад третина молодих людей, які застосовують ШІ, зокрема ChatGPT, відчувають провину за його використання. Вони стурбовані тим, що ШІ може обмежити їхні навички критичного мислення та творчі здібності.

Попри значну популярність ШІ серед молоді, покоління Z усвідомлює потенційні негативні наслідки його впливу.

За даними дослідження Національного товариства відмінників середніх шкіл, 55% респондентів вважають, що ШІ матиме більш негативний, ніж позитивний вплив на суспільство в найближчі 10 років. Також 55% зазначають, що ШІ суттєво вплине на особисту конфіденційність, і не в кращий бік.

Ці думки важливі, оскільки, за прогнозами NielsenIQ, покоління Z незабаром стане найзаможнішим поколінням, зі збільшенням потенціалу витрат до 12 трильйонів доларів до 2030 року.

Оскільки деякі стартапи ШІ витрачають до 50% свого доходу на обслуговування і програмне забезпечення, робота із запереченнями покоління Z щодо ШІ стає важливим бізнес-завданням. Проте, чи вдасться це зробити, залишається відкритим питанням, враховуючи численні технічні, етичні та правові виклики, пов’язані з розвитком ШІ.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого