Дослідження: фізична підготовка CEO може впливати на успіх компанії

Дослідження: фізична підготовка CEO може впливати на успіх компанії

У травні 2024 року підприємець Пітер Левелс провів дослідження, яке порівняло зростання компаній, очолюваних CEO, які займаються спортом, з індексом S&P500.

S&P500 — це фондовий індекс, який відстежує 500 найбільших публічних компаній США. Він використовується для оцінки загального стану американського фондового ринку та економіки.
Результати показали, що компанії, керівники яких займаються спортом, перевершили S&P500 на 140%, що становить 2,4 раза за останні чотири роки.
Фото: Дослідження: фізична підготовка CEO може впливати на успіх компанії

Левелс назвав цей індекс deadlift ETF, до нього увійшли компанії Meta, Amazon, Goldman Sachs, Uber, Microsoft та Apple. Він зазначив, що більшість даних про фізичну підготовку CEO отримав з Google Images, підтверджуючи, що ці керівники дійсно займаються спортом.

Дослідження: фізична підготовка CEO може впливати на успіх компанії

Левелс навів зображення Тіма Кука з Apple на тренажері, щоб підтвердити свої висновки.

Дослідження Левелса викликало дискусії серед бізнес-спільноти.

Співзасновник і CEO Coinbase Браян Армстронг підтвердив, що він «тренується 6 днів на тиждень вже досить довгий час», і зазначив «хорошу недавню продуктивність», з урахуванням того, що доходи Coinbase зросли на 108% за рік у 2024 році.

Деякі експерти, як Стефан Роттлер, керівник відділу розвитку бізнесу в SEDA, висловили сумніви щодо прямого зв’язку між фізичною підготовкою CEO та успіхом компанії. Вони вказували на те, що молодші керівники, які частіше займаються спортом, можуть бути більше залученими в технологічні компанії, що й пояснює їхні кращі фінансові показники.

Проте Левелс наполягав на своєму, додавши, що Google, який показав лише 29% зростання за останні 12 місяців, поступається Meta з її 80% зростання, оскільки Сундар Пічаї, на відміну від Марка Цукерберга, не займається важкою атлетикою.

Левелс також зазначив, що навіть Ілон Маск, який раніше активно займався спортом, зараз здає позиції, міг би повернутися до тренувань, аби покращити показники своїх компаній.

Дослідження, опубліковане в Journal of Work and Organizational Psychology, показало, що співробітники, які регулярно займаються спортом, демонструють вищі рівні емпатії та концентрації на роботі, порівняно з колегами, які мало рухаються.

Дослідження Левелса не є науковим, проте воно висуває цікаву гіпотезу про можливий зв’язок між фізичною активністю та успіхом у бізнесі. Ефект від занять спортом на результати компанії ще потребує додаткового вивчення, та все ж не варто ігнорувати той факт, що регулярні фізичні вправи розвивають ментальну стійкість і підвищують рівень енергії, що є важливим для керівників.

Джерело: Forbes

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого