X (Twitter) дозволить використовувати дані користувачів для навчання ШІ-моделей

X (Twitter) дозволить використовувати дані користувачів для навчання ШІ-моделей

Платформа X (Twitter) оголосила про оновлення своєї політики конфіденційності, яка набере чинності 15 листопада 2024 року. Згідно з новими умовами, платформа дозволятиме третім сторонам використовувати дані користувачів для навчання моделей штучного інтелекту. Це може включати як генеративні моделі, так і інші типи штучного інтелекту.

Оновлена політика містить розділ про співпрацю з третіми сторонами — у ній вказується, що зовнішні компанії зможуть отримати доступ до даних користувачів, якщо ті не відмовляться від цього. Проте наразі немає чіткої інформації про те, як користувачі зможуть відмовитися від такого використання своїх даних. 

Цей крок може стати новим джерелом доходу для X, особливо в умовах зниження інтересу до платформи.

Крім змін у політиці конфіденційності, X також вводить жорсткіші штрафи за масовий збір даних або так званий скрейпінг. Ті, хто переглядає чи збирає більше мільйона постів на день, зіштовхнуться зі штрафом у розмірі $15,000. Компанія зазначає, що це потрібно для захисту даних користувачів і ресурсів платформи.

Скрейпінг — це автоматизований процес збору даних з сайтів за допомогою спеціальних програм або ботів. Такий метод дозволяє зібрати великі обсяги інформації.

Ці зміни можуть суттєво вплинути як на окремих користувачів, так і на бізнеси, які працюють з даними X. Ситуація викликає питання щодо етичності використання персональних даних у подібних цілях.

Джерело: Engadget

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого