Cox Media Group може прослуховувати смартфони для таргетингу реклами – Meta заперечує співпрацю

Cox Media Group може прослуховувати смартфони для таргетингу реклами – Meta заперечує співпрацю

Витік документів отриманих 404 Media підтверджує, що Cox Media Group (CMG) використовує програму під назвою Active Listening, яка за допомогою штучного інтелекту слухає розмови користувачів через мікрофони смартфонів.

Cox Media Group — американська медіакомпанія, яка володіє радіостанціями та телеканалами, спеціалізується на локальних новинах і рекламі.

Зібрані голосові дані дозволяють таргетувати рекламу на основі реальних розмов користувачів.

Фото: Cox Media Group може прослуховувати смартфони для таргетингу реклами – Meta заперечує співпрацю
Джерело: 404 Media

У презентації для потенційних клієнтів CMG вказала Facebook, Google та Amazon серед своїх партнерів, що викликає питання щодо етичності таких методів. Після того, як 404 Media звернулися до Google, компанія виключила CMG зі своєї партнерської програми.

Meta також офіційно заявила, що не використовує мікрофони для рекламних цілей, і закликала CMG пояснити цю помилку. Amazon заперечила будь-яку співпрацю з CMG у рамках цієї програми.

Це вже третій випадок за рік, коли CMG опинилася в центрі скандалу через свою програму прослуховування. Компанія стверджує, що програма дозволяє створювати рекламні списки для людей, готових до покупок, і пропонує цю послугу за $100 на день для таргетингу в радіусі 16 км.

Для користувачів це ще одне підтвердження, що їхні розмови можуть використовувати для таргетування рекламних кампаній. Для бізнесу та маркетологів — це сигнал про необхідність перегляду етичних стандартів щодо використання персональних даних, оскільки подібні практики можуть спричинити втрату довіри клієнтів.

Джерело: Futurism

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого